Kultura

Utorak, 01.12.2015.

18:50

ESC Life i VVhile u Gun klubu

U petak 4. decembra od 22h u beogradskom Gun klubu nastupiće ESC Life i VVhile.

Izvor: B92

Default images

Prošle jeseni, zagrebački indie-rock-pop-punk kvartet ESC Life odradio je turneju po jugoistočnoj Evropi kao prateći bend i predgrupa legendarnom Grantu Hartu (Husker Du, Nova Mob), a ove su jeseni odlučili da se sami otisnuti na 12-dnevnu evropsku turneju, u sklopu koje će svirati u Sloveniji, Češkoj, Nemačkoj i Austriji. Neposredno po povratku s turneje, stižu opet u Beograd, gde će promovisati hvaljeni album „Access All Areas“ koji je dostupan u LP formatu (crni i crveni transparent vinil), CD-u (PDV Records), kao i digital download na Bandcamp stranici benda.
“Možemo reći i da ESC Life evociraju duh Hüsker Dü i nećemo pogriješiti, pogotovo ako govorimo o Hüsker Dü iz one druge faze, od albuma „Candy Apple Grey“ nadalje, a nisu bez vraga ni usporedbe s bendovima poput The Replacements, Pixies, možda čak i rani R.E.M. Ljubitelji 90-ih ovdje će prepoznati i natruhe Dinosaur Jr, Pavement i hrpe pop-punk bendova toga razdoblja i točno je da ESC Life neće biti proglašeni najoriginalnijim bendom našeg doba, ali sve te utjecaje oni su provukli kroz svoj filter i smiksali u nešto svoje,” napisao je legendarni Zli Hadžo.
Specijalni gost na koncertu je beogradski tandem VVhile, na mnogo načina DIY rodbinskim vezama blizak ESC life-u. Ovu godinu VVhile je proveo na turnejama po Evropi na kojima je promovisao vinil debitantskog dugosvirajućeg izdanja "More". VVhile je duo koji su 2011. godine osnovali Stevan Ćirović (bubanj, bas i vokal) i Andrija Spičanović (gitara i vokal). Posle velikog broja koncerata u regionu i četiri evropske turneje, tri vinilna i jednog kasetnog izdanja VVhile je izrastao u jedan od najuzbudljivijih bendova bivše Jugoslavije koji vas lako osvoji svojom pozitivnom melanholijom. VVhile uskoro ulazi u studio i počinje rad na drugom studijskom albumu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

8 h

Podeli: