Kultura

Petak, 25.11.2016.

16:10

"Gogoljeva ženidba" 150. put u Narodnom pozorištu

Gogoljeva komedija "Ženidba" u režiji Slavenka Saletovića, biće izvedena 150. put 28. novembra na Sceni "Raša Plaović".

Izvor: Tanjug

Foto: serzhile / Flickr.com

Na premijernom izvođenju, 4. novembra 2005, u ansamblu su bili Nada Šargin (Agafja), Ljiljana Blagojević (Arina), Nada Blam (Fjokla), Mihailo Lađevac (Potkoljosin), Vladan Gajović (Kočkarjov), Ljubomir Bandović (Kajgana), Zoran Ćosić (Anučkin), Boris Pingović (Ševakin), Lepomir Ivković (Stepan) i Dejana Miladinović (Dunjačka).

Danas, 11. godina kasnije, posle nekoliko izmena, u podeli su Kalina Kovačević (Agafja), Danijela Ugrenović (Arina), Nada Blam (Fjokla), Pavle Jerinić (Potkoljosin), Bojan Krivokapić (Kočkarjov), Lepomir Ivković (Kajgana), Zoran Ćosić (Anučkin), Boris Pingović (Ševakin), Gojko Baletić (Stepan) i Bojana Bambić (Dunjaška).

Lađevac je za ulogu Potkoljosina dobio Nagradu Narodnog pozorišta, a predstava je sa zapaženim uspehom igrana i na festivalima.

Predstavu je na matičnoj sceni i na gostovanjima u Studentskom gradu, Zaječaru, Pančevu, Jagodini, Kostolcu, Vranju, Rumi, Negotinu, Trsteniku, Kladovu, Leskovcu..., kao i u Beču, Tirani i Sankt Peterburgu, videlo više od 37500 gledalaca.

Dramaturg je Slavko Milanović, muziku je uradio Miroljub Aranđelović Rasinski, a scenski pokret Pjer Rajković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: