Četvrtak, 24.09.2009.

22:54

Nove knjige za decu

Predstavljamo vam nove knjige za mališane u izdanju Kreativnog centra.

Izvor: B92

Default images

Sedam Novčića

Gijom Prevo (Guillaume Prevost)
Prevela s francuskog Gordana Breberina

Posle nekoliko putovanja kroz vreme koja mu je omogućio izrezbareni kamen Sem je konačno otkrio gde mu je otac:
u srednjovekovnoj Vlaškoj, u tamnici krvoločnog tiranina Drakule! Da bi se snašao u hodnicima vremena i da bi mogao da spase oca, Sem mora da sakupi sedam novčića. Ali na mnoštvo opasnosti iz prošlosti nadovezuju se i zamke koje mu postavlja neki tajanstveni neprijatelj…

Disciplina bez batina

Napisala Nevena Lovrinčević
Ilustrovala Neda Dokić

Svako od nas želi da sa svojim detetom ostvari nežan odnos, pun uzajamnog uvažavanja i ljubavi. Ipak, ako se dogodi da dete besni, tuče drugu decu, ne poštuje vreme dolaska kući – što su situacije sa kojima se svaki roditelj povremeno sretne – znači li to da takvo ponašanje treba tolerisati i čekati da samo prođe? Nikako.
Zanemarivanje tih situacija tokom dužeg vremena može dovesti do toga da se dete teže uklapa u vrtić ili školu, kao i do brojnih drugih problema i poremećaja ponašanja, pa je veoma važno da roditelji na njih pravovremeno reaguju. Disciplinovanje nije kažnjavanje, već učenje deteta tome koji su oblici ponašanja prihvatljivi, a koji nisu, kao i tome da za svoje ponašanje mora da snosi posledice. Disciplinovanje je važan deo onoga što činimo da bi naša deca jednog dana postala zrele, odgovorne i moralne osobe.
U ovoj knjizi naći ćete korisne informacije o jednostavnim i uspešnim tehnikama disciplinovanja, koje će vam pomoći da vašu malu i ne tako malu decu naučite adekvatnom ponašanju na nenasilan, ali efikasan način.

Dobar dan, drugovi

Ondžaki (Ondjaki)
Prevela s portugalskog Ana Kuzmanović-Jovanović

Luanda, Angola, 1990. Glavni junak ove knjige je Ndalu, običan dečak koji živi na neobičnom mestu. Kao i sva ostala deca, on se smeje svojim nastavnicima, izbegava da radi domaće zadatke i voli da sluša uzbudljive priče. Ali njegovi nastavnici su Kubanci, domaći zadaci su sastavi o radnicima i seljacima, a priče su o bandi Prazan kovčeg, koja najčešće napada škole.
Roman Dobar dan, drugovi govori o grupi prijatelja koji provode svoje čarobno detinjstvo u zemlji u kojoj besni rat. Ali svet oko njih se menja i to detinjstvo ne može zauvek da traje...

Duhovo dete

Duhovo dete
Sonja Hartnet (Sonya Hartnett)
Prevela s engleskog Ivana Đurić-Paunović

Medi čezne da joj život bude tajanstven i magičan, poput bajke. A onda jednog dana na plaži sreće neobičnog mladića, kakvog nikada do tada nije upoznala...
Duhovo dete, najnoviji i po mnogo čemu najbolji roman Sonje Hartnet, objavljen 2007. godine, neposredno pre nominacije za nagradu ALMA, jeste fantastična poetska pripovest koja nam, na simboličan način, saopštava velike istine o životu i ljubavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

23 h

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: