Ponedeljak, 13.01.2020.

18:00

Makedonski film "Zemlja meda" kandidat za Oskara u dve kategorije

Makedonski film "Zemlja meda" (Honeyland) nominovan je danas za američku nagradu "Oskar" u dve kategorije: za najbolji dokumetarni i za najbolji film s neengleskog govornog područja.

Izvor: B92, Beta

Makedonski film
Foto: Printscreen Youtube

To je objavila Američka filmska akademija. Prvi put je jedan makedonski film nominovan u dve kategorije. Ceremonija uručenja "Oskara" biće 9. februara. Za "Oskara" je pre 25 godina bio nominovan igrani film "Pre kiše" (Pred doždot) Milča Mančevskog u kategoriji za najbolji strani film.

Dokumetarni film Tamare Kotevske i Ljubomira Stefanova "Zemlja meda" krajem 2019. je "Njujork tajms" izabrao za "film godine", stavljajući ga ispred filmova Martina Skorseza i Kventina Tarantina.

"Zemlja meda" - film o pčelarki u zabačenom planinskom selu koja pokušava da vrati prirodnu ravnotežu, već je osvojio tri nagrade na prošlogodišnjem njujorškom Festivalu "Sandens" koji je jedan od najznačajnijih američkih festivala nezavisnog filma, a dobio je i druge nagrade, među kojima u Barseloni i Tel Avivu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

21 h

Podeli: