Petak, 17.10.2014.

09:52

Huligani divljali u NS i Vršcu

Napadi na lokale čiji su vlasnici Albanci su nastavljeni. Nepoznate osobe su jednu pekaru zapalile, a oštetile su još pet lokala u Novom Sadu i Vršcu.

Izvor: B92

Default images

Nije poznato da li je za slučajeve u Novom Sadu odgovorna ista grupa huligana, a iz policije se čulo samo da rade na ovom slučaju.

Pekara "As pek" u Rumeničkoj ulici skoro je potpuno izgorela, nakon što je na nju noćas bačen Molotovljev kotel. Nema informacija o tome da li je neko povređen, a vatrogasci su tokom noći sprečili širenje požara na druge lokale.

U razmaku od jednog sata napadnuti su i lokal "Baš ćevap" u Ulici Maksima Gorkog i pekara "Evropa" u Bulevaru cara Lazara.

Na ćevabdžinici u širem centru Novog Sada razbijen je izlog oko 1h posle ponoći, kada se na taj lokal zaletelo nekoliko mladića s fantomkama i zasulo ga kamenicama.

Sat kasnije u pekaru "Evropa" upala je grupa huligana, koja je vređala zatečene radnice po nacionalnoj osnovi, a zatim razbila izlog lokala.
Foto: 021.rs
I u Vršcu su tokom noći oštećene tri pekare i pričinjena je manja materijalna šteta, ali nema povređenih, rekao je Tanjugu portparol Policijske uprave Pančevo Jovica Antonić.

Policija je sada na mestu događaja i obavlja uviđaj, dodao je on, nakon čega će biti poznato više detalja o ovim događajima.

Kako prenosi portal E Vršac.rs, nepoznati počinioci noćas su kamenicama polupali izloge, rashladne vitrine i reklame na tri pekare u Vršcu, čiji su vlasnici pripadnici albanske nacionalnosti.
Foto: 021.rs
Demolirane su pekare u Ulici Nikite Tolstoja, na uglu Drugog oktobra i Zelengorske i u Dvorskoj ulici.

Napade na lokale osudili su i predstavnici gradske vlasti u Novom Sadu i opozicije, kao i predstavnici nevladinog sektora. Najavljeno je da će danas obići napadnute lokale gradonačelnik Miloš Vučević, zajedno s čelnicima novosadske policije.

Podsetimo, talas nasilja počeo je posle incidenata na utakmici Srbija-Albanija, a prethodne noći nepoznate osobe zapalile su dve pekare, čiji su vlasnici Albanci, u Somboru i u Staroj Pazovi, dok je jedna pekara u Novom Sadu kamenovana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

245 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

21 h

Podeli: