Petak, 06.12.2013.

14:26

"Nikad nisam čuo za kiparske pare"

Potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da su navodi o umešanosti njegovih savetnika u pranje "kiparskih para" besmisleni i glupi napadi na njega.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

"Nikad nisam čuo za 'kiparske pare' i ne znam o čemu oni pričaju", kazao je Vučić novinarima u Palati Srbije.

On je napomenuo da mu je drago što njega niko nije pomenuo u čitavoj priči i da o tome treba pitati njegove savetnike.

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da sa prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem nije stigao da razgovara o poslednjim dešavanjima, ali da se mora sagledati sve što upućuje na mogućnost sinhronizovane akcije na rušenju Vučića.

Pojedini beogradski mediji danas su objavili da se nekoliko biznismena i političara udružilo u nameri da politički diskredituje Vučića, uključujući Milorada Miškovića, Dragana Đilasa, Olivera Antića, Vladimira Cvijana...

Antikorupcijska liga Balkan saopštila je juče da poseduje dodatne dokaze koji se vode kao državna tajna, a ukazuju na učešće nekadašnjeg ministra finansija Mlađana Dinkića u pranju srpskog novca s tajnih računa na Kipru i nepravilnosti u slučaju kompanije Mobtel.

Profesor Fakulteta za bezbednost Darko Trifunović rekao je da su svi dokazi predočeni predsedniku Tomislavu Nikoliću koji je, kako je rekao, o svemu obavestio Vučića.

"Pozivamo prvog potpredsednika Vlade, koji važi za heroja u borbi protiv korupcije, da reaguje. Kako je moguće da četiri savetnika prvog potpredsednika Vlade, a od toga se svi mogu dovesti u vezu sa nestankom kiparskih para?", naveo je Trifunović i ukazao na Franka Fratinija, Alfreda Guzenbauera, Dominika Stros-Kana i Mlađana Dinkića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

150 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Podeli: