Utorak, 30.07.2013.

16:31

Evo šta je tražio Mlađan Dinkić

URS ipak ne ostaje u Vladi Srbije, iako je iz izvora bliskih URS-u prvo bilo navedeno da ostaju u rekonstruisanoj vladi nakon što su postigli dogovor sa SNS-om.

Izvor: B92

Default images

U SNS-u nisu hteli da potvrde informaciju da je postignut dogovor sa URS-om. Premijer Ivica Dačića je na konferencji za novinare izjavio da vlada nastavlja da funkcioniše bez Mlađana Dinkića i URS-a. B92 saznaje da je Dinkić zatražio da bude potpredsednik vlade zadužen za investicije, jedno ministarstvo, ali i mesto glavnog pregovarača sa EU za URS.

Lider URS je tražio da bude i ministar saobraćaja, turizma, telekomunikacija i informatičkog društva, da potpredsednica vlade za evrointegracije Suzana Grubješić bude na čelu tima za pregovore Srbije sa EU, a da Verica Kalanović ostane na ministarskom mestu i da i dalje vodi resor zadužen za regionalni razvoj.

Dinkić je tražio i da URS ostane nadležan i za vladinu Agenciju za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA).

Nešto ranije, od Dinkića je zatraženo da se odrekne i resora finansija i resora privrede.

U 18 časova Mlađan Dinkić u sedištu stranke drži konferenciju za novinare. U isto vreme premijer Srbije Ivica Dačić će se sastati s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

143 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

14 h

Podeli: