Subota, 15.06.2013.

16:02

Uroševac: Dnevno 26 evra za prevoz

Sav novac koji zaradi i primi od donatora, porodica Palić iz Uroševca daje za prevoz svoje dece do škole, a dnevno to je 26 evra za petoro dece.

Izvor: B92

Default images

U Uroševcu nema srpskih škola,a najbliža je udalljena vise od 30 kilometara.

Josif Palić plaća prevoz da njegova deca odlaze u školu u najbližim srpskim sredinama Lipljanu i Lapljem Selu. Josif je invalid u penziji , a supruga Lidija nezaposlena. Za školovanje dece najviše izdvajaju. Šest stotina evra mesečno, plaćaju taksistu, da odveze i vrati decu iz škole. Njihova primanja nisu dovoljna da izmire obaveze.

Svi su odlični učenici . Karolina kaže da u gradu nemaju društvo i da se sa vršnjacima druže samo u školi. Život svoje porodice opisuje veoma teškim.

Kuća Palića je stara. Ima dosta vlage i nema vode. Josif je godinama tražio da mu srpska opština Uroševac izađe u susret i pomogne da renovira kuću.

U rešavanju problema uključila se kancelarija za Kosovo i Metohiju. Planovi su da do početka sledeće školske godine reše problem prevoza do škole i adaptiraju postojeću kucu.

Pored Palića u Uroševcu živi još jedna srpska porodica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: