Četvrtak, 28.08.2008.

04:01

Tajland: Ultimatum demonstrantima

Tajlandski premijer Samak Sundaravej naredio policiji da ukloni demonstrante iz sedišta vlade koji dva dana traže ostavku.

Izvor: Tanjug

Default images

Portparol tajlandskog premijera Vičiančot Sukčotrat izjavio je da će nekoliko hiljada policajaca učestvovati u uklajanjaju demonstranata iz sedišta vlade i da će na svako njihovo opiranje odgovoriti "odlučnom akcijom". Sud je naredio organizatorima demonstracija da okončaju protest i povuku se sa ulica u blizini tajlandske vlade koje su blokirane već dva dana, preneo je Rojters.

Organizatori protesta su odgovorili da im je ostavljeno premalo vremena da se povuku i najavili žalbu na takvu odluku suda.

Sud je ranije izdao nalog za hapšenje devet lidera Narodne alijanse za demokratiju, koja je pokrenula antivladine proteste, zbog izazivanja nereda i pokušaja da se "sruši" vlada, za šta je predviđena kazna zatvora do 15 godina.

Razlog organizovanja antivladinih protesta je pogoršanje ekonomske situacije u zemlji, što odslikava i nagli pad vrednosti domaće valute, bata, prema američkom dolaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

23 h

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: