Ponedeljak, 24.12.2007.

14:25

Tender za Zastavu 27. decembra

NIS, Jat, Telekom, Zastava i još 750 društvenih preduzeća trebalo bi da bude privatizovano sledeće godine, najavio Mlađan Dinkić.

Izvor: B92, Beta

Default images

Ministar ekonomije najavio je da će 27. decembra biti objavljen tender za privatizaciju Zastava automobila i specijalnih vozila i pojedinih delova Geneksa. On kaže da bi NIS, Jat i Telekom trebalo da se privatizuju u 2008, dok će tokom sledeće godine biti izabrani finansijski savetnici za EPS, Aerodrom Nikola Tesla i za Galeniku, koji će se potom privatizovati u 2009. i 2010. godini.

"Kada je reč o Zastava automobilima, biće ostavljen rok od tri meseca za prijavljivanje, dok će se potom do maja dostavljati obavezne ponude, a kada se govori o privatizaciji Geneksa, prvo će biti privatizovan blok 20, a to je hotel Kontinental, Geneks apartmani, Impuls hala, Male kula i hotel na Kopaoniku“, rekao je Dinkić.

Uslov za privatizaciju ovih Geneksovih hotela biće da je operater određene reputacije s najmanje četiri zvezdice i da preuzima sve zaposlene.

Dinkić kaže da će se ponude za Geneks predavati do 24. marta, a do 31. marta će na aukciji biti izabran pobednik.

Finansijski savetnik Jata je, prema Dinkićevim rečima, završio izveštaj o modelu privatizacije i sada se nastavlja priprema tendera za prodaju nacionalnog avioprevoznika.

"Jat će se prodati bez dugova, jer ih preuzima država, a početna cena iznosi 120 miliona evra uz obavezne investicije. U pripremi je i tender za prodaju Jat tehnike“, kaže Dinkić.

Dinkić je istakao da se čeka konačna odluka Vlade o privatizaciji NIS-a, kako bi počeo da se obavlja tender.

Više o prodaji Zastave i ostalih preduzeća možete čitati na ekonomskom portalu B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: