Utorak, 21.03.2023.

23:22

Šef grčke diplomatije sutra u poseti Srbiji

Ministar spoljnih poslova Grčke Nikos Dendijas boraviće sutra u poseti Srbiji, gde će ga primiti predsednik Aleksandar Vučić, saopštilo je grčko MSP.

Izvor: Tanjug

Šef grčke diplomatije sutra u poseti Srbiji
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

U saopštenju grčkog MSP-a navodi se da se očekuje da će se razgovori tokom posete Dendijasa Srbiji biti usredsređeni na dijalog Beograda i Prištine nakon nedavnog razvoja događaja, kao i na evropsku perspektivu Zapadnog Balkana.

Iz Predsedništva Srbije Tanjugu je potvrđeno da će šef grčke diplomatije sutra boraviti u Srbiji.

Dendijas je na Tviteru objavio da je, povodom posete Srbiji, razgovarao telefonom sa predsednikom Vučićem.

Dendijas je 12. marta bio u poseti Prištini, gde je sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem razgovarao o procesu dijaloga, o normalizaciijji odnosa i evropskim integracijama zapadnog Balkana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

12 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Podeli: