Petak, 22.12.2006.

17:41

'Mladićevi jataci' na slobodi

Krivično vanraspravno veće Drugog opštinskog suda ukinulo pritvor petorici optuženih u skrivanju haškog optuženika Ratka Mladića.

Izvor: Beta

Default images

Portparolka suda Aleksandra Nešović rekla je Beti da je Veće uvažilo predlog branilaca i ukinulo pritvor Jovanu Đogu, Stanku Ristiću, Ljiljani Vasković, Saši Badnjaru i Blagoju Govedarici, i oni će tokom dana biti pušteni iz pritvora.

Nešovićeva je navela da je istim rešenjem određeno da se Jovanu đogu, Saši Badnjaru i Blagoju Govedarici pritvor zameni merom zabrane napuštanja boravišta.

Prema njenim rečima, to je blaga mera koja treba da obezbedi njihovo prisustvo u sudskom postupku.

Njima su, takođe, oduzete putne isprave.

Za pomaganje u skrivanju haškog optuženika Ratka Mladića optuženo je 11 osoba, a ukidanjem pritvora pomenutoj petorici svi oni su
pušteni da se brane sa slobode.

Za pomaganje u skrivanju Ratka Mladića optuženi su Jovo đogo, Stanko i Predrag Ristić, Saša Badnjar, Ratko Vučetić, Marko Lugonja, Blagoje Govedarica, Boris Ivanović i Tatjana, Bojan i Ljiljana Vasković.

Suđenje, koje je počelo 27. sepembra, nastavlja se u ponedeljak, 25. decembra, u 10 sati u Drugom opštinskom sudu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

23 h

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: