Petak, 29.09.2006.

17:10

Zdravlje pod lupom

Istraživanje zdravlja stanovništva Srbije počelo prošle nedelje, sprovodi ga Ministarstvo zdravlja.

Izvor: B92

Default images

Istraživanjem će biti obuhvaćeno 7.000 domaćinstava, a cilj je bolje sagledavanje zdravstvenih potreba građana kako bi zdravstveni sistem bio unapređen. Na pitanja o frekvenciji poseta lekaru, pušenju i navikama u ishrani odgovaraće više od 20.000 građana. Razgovore će voditi profesionalni timovi.

Građani će popunjavati anketu, uz merenje težine, visine i krvnog pritiska. Jasmina Grozdanov, istraživač Stratedžik marketinga, kaže da je vođeno računa o tome da najvažniji pokazatelji zdravlja i zdravstvenog stanja budu zastupljeni u istraživanju.

Podaci iz 2000, kada je takvo istraživanje poslednji put rađeno, pokazuju da u nekim slučajevima građani ne vode brigu o zdravlju, pa tako, trećina stanovništva ima problema s viškom kilograma. Tomica Milosavljević, ministar zdravlja, kaže kako očekuje da procenat odgovora bude veliki i da će biti moguće uporediti podatke. "Posle ćemo analizirati. Očekujem da do Nove godine imamo makar prve podatke", kaže on.

Dobijeni podaci pokazaće promene koje su se desile od 2000, a kompletni rezultati istraživanja biće objavljeni u martu sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: