Ponedeljak, 03.05.2021.

12:00

Interes Moskve na prvom mestu - u suprotnom nema dogovora

Rusija prima signale iz Sjedinjenih Američkih Država da su spremni da razgovaraju o pitanjima strateške stabilnosti i da su zainteresovani za suštinski dijalog.

Izvor: Sputnjik

Interes Moskve na prvom mestu - u suprotnom nema dogovora
Ilustracija: Depositphotos/ AlexKosev

Međutim, pregovora neće biti bez uzimanja u obzir interesa Moskve, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Za sada ne znamo kakvu će poziciju zauzeti administracija Džoa Bajdena po pitanju različitih aspekata kontrole naoružanja, uključujući i protivraketnu odbranu. Ujedno, beležimo i signale iz Vašingtona o nameri da razgovaraju o strateškoj stabilnosti. Želim da verujemo da će se Vašington pridržavati izbalansirane agende", rekla je Zaharova za Sputnjik.

Ona je navela da je Rusija spremna za suštinski i konstruktivan dijalog.

"Međutim, ni oko čega se nećemo dogovarati bez uzimanja u obzir naših interesa i zabrinutosti, između ostalog, u sferi protivraketne odbrane. Ako zajedničkim naporima uspemo da pronađemo ravnotežu interesa, onda možemo da govorimo i o sporazumima. Naše kolege u Vašingtonu to moraju da shvate i uzmu u obzir", dodala je ona.

Rusija je spremna da deluje u skladu sa "zadatkom koji je postavio predsednik Rusije - obezbeđenje suživota bez sukoba, pomoću održavanja ravnoteže snaga i strateške stabilnosti", navela je Zaharova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

21 h

Podeli: