Subota, 26.12.2020.

11:27

Izrael gađao ciljeve u pojasu Gaze

Izraelski avioni rano jutros gađali su nekoliko lokacija u pojasu Gaze, nakon što su palestinske snage u petak ispalile dve rakete prema južnom Izraelu.

Izvor: Tanjug

Izrael gađao ciljeve u pojasu Gaze
Depositphotos/Andrew Lozovyi

„Cilj izraelskog vazdušnog napada bio je pogon za proizvodnju raketa i lokacije za obuku i smeštaj vojske koji pripadaju Hamasu“, saopštila je izraelska vojska, prenosi AP.

Rakete ispaljene u petak sa palestinske strane bile su usmerene na južni grad Aškelon, ali ih je neutralisala protivvazdušna odbrana, navodi se u saopštenju vojske.

Nijedna palestinska grupa u Gazi nije preuzela odgovornost za raketni napad kojim je prekinuto višemesečno primirje.

Palestinski mediji izvestili su da su u jutrošnjim vazdušnim napadima izraelske vojske razbijeni prozori na nekim objektima u istočnom delu grada Gaze, bez potvrde o mogućim žrtvama.

Ovakvi raketni napadi i izraelski uzvratni artiljerijski i vazdušni udari često se dešavaju, ali su oni uglavnom bili obustavljeni poslednjih meseci, najviše zbog izbijanja epidemije COVID 19 na obe teritorije, navodi agencija.

Palestinske militantne grupe i izraelske vlasti složili su se više puta da okončaju eskalaciju sukoba na granici između Izraela i pojasa Gaze, ali islamistička grupa Hamas optužuje Izrael da ne poštuje svoje obaveze iz sklopljenog primirja, koje uključuju ublažavanje blokade Gaze, a što treba da omogući velike infrastrukturne projekte i otvaranje novih radnih mesta u ovoj oblasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

21 h

Podeli: