Politika 6

20.05.2024.

14:45

Vučić dobio blagoslov patrijarha Porfirija pred put u Njujork: "Idem da se borim..." VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je jutros Hram Svetog Save pred put u Njujork, gde će se boriti protiv usvajanja Rezolucije o Srebrenici.

Izvor: B92.net

Vučić dobio blagoslov patrijarha Porfirija pred put u Njujork: "Idem da se borim..." VIDEO
TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/

Podeli:

Molitvu je služio patrijarh Porfirije, koji je blagoslovio predsednika, poželeo mu sreću i da ima dovoljno snage za teške dane koji su pred njim.

Predsednik Srbije poručio je da ide u Njujork da se bori "svom snagom i srcem" za budućnost naše zemlje.

"Pred put u Njujork zatražio sam blagoslov od Patrijarha srpskog gospodina Porfirija i pomolio se Bogu u našoj svetinji - hramu Svetog Save u Beogradu. Idem u Njujork da se borim svom snagom i srcem za budućnost naše zemlje", napisao je predsednik na Instagramu, u objavi na profilu "buducnostsrbijeav".

"Silni su oni koji su protiv nas, ali Srbija je naša najveća svetinja. Mnogo je laži, ali je istina jedna i večna. Naša trobojka će se ponosno vijoriti u Njujorku, a pod njenim okriljem će novu energiju u zalaganju za pravedniji svet naći sve slobodarske zemlje, sve nacije koje se bore za dostojanstvo i pravdu, koja je dugo bila obesmišljavana i ponižavana. Živela Srbija!", dodao je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Službi su prisustvovali i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević, ministar spoljnih poslova Marko Đurić i ministar bez portelja Nenad Popović.

Takođe, u Hramu su bili i predstavnici Srba iz regiona.

Podsećanja radi, Vučić je u nedelju, pred polazak u Njujork, rekao da ćemo u četvrtak videti ko je prijatelj Srbije.

"U četvrtak ćemo da se borimo svi zajedno. Ja znam kolika je sila koja nam preti i koliko su veliki i snažni, a mi ćemo dati sve od sebe i suprotstvaićemo im se jače nego što su mislili. U tome učestvuju i ljudi iz Srbije koji pomažu. To su te platforme za rušenje Srbije. Ja sam ponosan kada sam u negativnom kontekstu na njihovim naslovnim stranama. Ja se ne mešam u unutrašnje stvari Crne Gore i njihova je odluka kako će glasati. Reč je o perfidnom triku", rekao je tada Vučić.

"Niste se dogovarali sa Srbijom u vezi amandmana vezanih za rezoluciju. To je neko radio da je sopstvenu savest mogao da opere zašto će da glasaju za rezoluciju. Najjadnije je to što kažu da se mi iživljavamo nad nekime. Pa nije Srbija priznala nezavisnost ni Pljevalja, ni Herceg Novog, ničega u Crnoj Gori, nekih 13 odsto teritorija Crne Gore. Nije Srbija donela rezoluciju o tome kako je Crna Gora učestvovala u agresiji, već Crna Gora učestvuje u donošenju rezolucije u kojoj su učestvovali Srbi", dodao je on.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

1 d

Podeli: