Sreda, 28.10.2020.

11:30

Jerevan optužuje Baku za pogibiju još jednog civila

Jedan civil je poginuo, a nekoliko ih je ranjeno u azerbejdžanskom granatiranju grada Šuši u Nagorno-Karabahu, saopštio je jermenski informacioni centar.

Izvor: Tanjug

Jerevan optužuje Baku za pogibiju još jednog civila
EPA/Davit Ghahramanyan / Armenian Fo

U saopštenju se navodi da azerbejdžanske snage u napadu koriste višestruke raketne bacače "smerč" .

Jerevan je saopštio da su azerbejdžanske snage raketirale i glavni grad Nagorno-Karabaha Stepanakert, prenosi Tas s.

Azerbejdžansko Ministarstvo saopštilo je ranije danas da je u poslednja 24 sata jermenska strana kršila prekid vatre dogovoren u Vašingtonu 25. oktobra, granatirajući pozicije azerbejdžanske vojske.

Ministri spoljnih poslova saglasili su se 25. oktobra na sastanku sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom o prekidu vatre, koji je stupio na snagu sledećeg dana, ali su odmah počele međusobne optužbe za njegovo kršenje.

Obnovljeni sukobi dve strane oko Nagorno-Karabaha izbili su 27. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

10 h

Podeli: