Utorak, 31.05.2005.

22:01

Razgovori Tadić-Šreder

Boris Tadić je upoznao najviše nemačke zvaničnike sa stavovima zvaničnog Beograda o rešavanju statusa Kosova i Metohije.

Izvor: Beta

Default images

Predsednik Srbije je u razgovoru sa kancelarom Gerhardom Šrederom i predsednikom Bundestaga Volfgangom Tirzeom ponovio spremnost da se sastane sa predsednikom Kosova Ibrahimom Rugovom i naveo da je i Vlada Srbije spremna na razgovore sa kabinetom kosovskog premijera Bajrama Kosumija.

Sadašnja situacija je, prema Tadićevoj oceni, "slična onoj koja je postojala u vreme dejtonskih pregovora" jer je potrebno pronaći "novo političko-pravno rešenje".

To novo rešenje treba da bude "više od autonomije, a manje od nezavisnosti", ponovio je Tadić stav za pregovore o Kosovu koji su usaglasili najviši zvaničnici Srbije i državne zajednice SCG.
On je Šrederu saopštio da je za Srbiju "neprihvatljiva bilo kakva forma nezavisnosti za Kosovo". "Ali, Srbija hoće angažovanu i aktivnu politiku na Kosovu, otvarajući direktan demokratski dijalog sa albanskim institucijama i predstavnicima albanskog naroda", dodao je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

9 h

Podeli: