Sreda, 11.03.2020.

09:46

Dislocirano blizu 500 migranata iz Tuzle u pratnji specijalne policije

Akcija dislociranja migranata s platoa Glavne autobuske i železničke stanice u Tuzli jutros je obavljena, piše "Kliks".

Izvor: klix.ba

Dislocirano blizu 500 migranata iz Tuzle u pratnji specijalne policije

Grupa od skoro 500 osoba, koje su ilegalno boravile u ovom gradu, smeštena je u 10 autobusa, a iz Tuzle su u pratnji specijalne policije krenuli prema prihvatnom centru Blažuj kod Sarajeva.

Akcija izmeštanja migranata iz Tuzle počela je jutros u 5:40 sati, uz asistenciju jakih policijskih snaga Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

"Služba za poslove sa strancima započela je koordinirati aktivnosti iz svoje zakonom propisane nadležnosti u vezi s izmeštanjem migranata na uslovniju lokaciju. Asistenciju pružaju policijski službenici Uprave policije MUP-a TK", kazala je portparolka Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

Rusija objavila: Britanci digli uzbunu

Ruski istraživački brodovi, kojima upravlja Ruska agencija za otkrivanje mineralnih rezervi za komercijalnu eksploataciju (Rosgeo), pronašli su stotine milijardi barela rezervi nafte i gasa na Antarktiku u oblastima na koje polaže pravo Velika Britanija.

13:25

24.5.2024.

1 d

Podeli: