Nova vest
Fudbal 3

25.5.2024.

22:00

Džaka doneo Leverkuzenu "duplu krunu" VIDEO

Fudbaleri Bajer Leverkuzena osvojili su Kup Nemačke.

Srđan Novaković
Profimedia

Oni su u finalnoj utakmici rezultatom 1:0 savladali ekipu Kajzerslauterna na Olimpijskom stadionu u Berlinu. 

Jedini gol za ekipu iz Leverkuzena je postigao Granit Džaka u 16. minutu, kada je razornim udarcem savladao golmana Krala. 

Tako je tim Ćabi Alonsa postao tek šesti tim koji je u Nemačkom fudbalu osvojio duplu krunu. Tim iz Leverkuzena je ovu sezonu okončao sa svega jednim porazom koji su doživeli u finalu Lige Evrope od Atalante. 

Nije bilo lako farmaceutima da dođo do ove pobede. Jeste da su imali prednost od 16. minuta, ali su od 44. minuta igrali sa igračem manje, jer je Kusunu dobio drugi žuti karton. 

U drugom delu meča je tim Ćabi Alonsa kontrolisao igru , iako je imao igrača manje. Nije Kajzerslautern mogao do gola, pametno je igrala ekipa iz Bundeslige. 

Ćabi Alonso je tako prvi trener koji je doneo Leverkuzenu trofej Kupa, posle Dragoslava Stepanovića. 

Na kraju su uspeli da zadrže prednost koju su stekli u uvodnim trenucima ovog meča i tako donesu još jednu veliku radost svojim navijačima. 

Ovo je svakako najuspešnija sezona u istoriji Bajer Leverkuzena. 

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Zanimljivosti

Tajna uspeha Golfa

Golf ove godine slavi svoj 50. rođendan – i ima šta da slavi! Trenutno se proizvodi u osmoj generaciji i jedan je od tri najprodavanija automobila svih vremena.

Dojče vele

17:50

14 h

Testovi

Prva vožnja: Geely Coolray – kec u rukavu

Posle SUV-a Atlas Pro, kineski Geely na naše tržište uvodi drugi model. Coolray je nešto manji, ali izuzetno dobro opremljen, sa vrlo snažnim motorom i osetno je jeftiniji od konkurencije.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

17 h

Novo Sport Video Menu