Svet 1

25.05.2024.

21:32

Jedan od glavnih ubica Sinaloa kartela izručen Americi

Nestor Isidro Perez Salas, poznatiji kao El Nini, koji je optužen da je bio nadležan za bezbednost u okviru Sinaloa kartela u Meksiku, izručen je danas Sjedinjenim Američkim Državama, saopštilo je Ministarstvo pravde SAD.

Izvor: Tanjug

Jedan od glavnih ubica Sinaloa kartela izručen Americi
Foto: Shutterstock/Frontpage

Podeli:

Perez Salas, koga američki agenti za borbu protiv narkotika smatraju jednim od najokrutnijih meksičkih narko figura, uhapšen je u novembru u Kuliakanu, sedištu Sinaloa kartela, i odveden u Meksiko siti, navodi Rojters.

"Tvrdimo da je El Nini bio jedan od vodećih 'sikariosa', odnosno, plaćenih ubica, Sinaloa kartela, i da je bio odgovoran za ubistva, mučenja i otmice rivala i svedoka koji su smetali mreži narko kartela," rekao je ministar pravde SAD Merik Garland u saopštenju.

Perez Salas je optužen od Državnog sekretarijata SAD da je radio pod komandom Ivana Arčivalda Guzmana, sina poznatog narko bosa El Čapa, kako bi vodio "Ninis", nasilnu grupu obezbeđenja za sinove osnivača Hoakina Guzmana El Čapa.

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: