Nedelja, 23.02.2020.

21:04

I Turska zatvara granice s Iranom

Turski ministar zdravlja Fahretin Koca rekao je da će i Turska zatvoriti granice sa Iranom zbog porasta broja zaraženih koronavirusom u toj zemlji.

Izvor: Beta/AP

I Turska zatvara granice s Iranom
EPA-EFE/STR

Zatvaranje granice s Iranom, ili zabranu za putnike iz te zemlje, uveli su i Jermenija, Avganistan, Jordan.

Turski ministar je u Istanbulu rekao da su otkazani i letovi iz Irana od 20 časova večeras po lokalnom vremenu. Putovanje u suprotnom smeru - iz Turske u Iran, i dalje će biti moguće.

"Efikasnim preventivnim merama uspeli smo da zadržimo ovu bolest i epidemiju daleko od naše zemlje do sad. Međutim, alarmirani smo porastom broja zaraze i smrtnih slučajeva u susednom Iranu", rekao je ministar.

Biće zatvoreni i prelazi sa autonomnom azerbejdžanskom republikom Nahčivan.

U Turskoj se od petka vrše pregledi osoba koje su se vratile iz Irana.

Iransko ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je broj preminulih od bolesti uzrokovane koronavirusom porastao na osam, a broj zaraženih na 43.

U Turskoj za sada nema potvrđenih slučajeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: