Ponedeljak, 23.07.2018.

17:28

"Srbija pokazala da zaslužuje da bude punopravan deo EU"

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa predsednikom Italijanskog društva za međunarodnu organizaciju Frankom Fratinijem.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

Oni su razgovarali o nastavku procesa pristupanju Srbije Evropskoj uniji i odnosima sa tom organizacijom, reformama koje se sprovode tokom evropskih integracija, prilikama u regionu i ostalim važnim temama.

Jokismović i Fratini saglasni su da je zalaganje Srbije za stabilnost regiona važno i za stabilnost EU. Takođe, konstatovali su da je ona ključni faktor kojim se obezbeđuju mir, saradnja i napredak i da bi stoga, vrednosti na kojima insitiramo, trebalo da afirmišu i ostali.

"Srbija je i do sada pokazala da zaslužuje da bude punopravan deo EU", ukazao je predsednik Italijanskog društva za međunarodnu organizaciju Franko Fratini i potvrdio da će na sve načine podržati naš proces evrointegracija.

Uveren je da je opredeljenost vlade da bude aktivan i pouzdan partner primećena u EU, pre svega kroz otvaranje poglavlja.

Fratini ocenjuje da su reforme u Srbiji dale konkretne rezultate i da koriste razvoju privrede, prevashodno kroz nova inostrana ulaganja.

Joksimović i Fratini su konstatovali da se aktuelna previranja u međunarodnim odnosima značajno reflektuju i ne evropsku politiku i uopšte politku proširenja.

Joksimović je, u tom smislu, naglasila da je od velike važnosti da Srbija nastavi da svojom promišljenom i odgovornom evropskom politikom bude prisutna i pravovremeno informisana o promenama koje se dešavaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: