Nedelja, 22.07.2018.

10:05

"Migranti se nisu sukobili u Miksalištu kako pišu mediji"

Udruženje Mikser demantovalo je da je u “Miksalištu” došlo do sukoba migranata u kojem su povređena dva muškarca.

Izvor: B92

screenshot

Kako se navodi na njihovoj Fejsbuk stranici, do sukoba je došlo u obližnjem parku u petak, a nakon toga su dva lica dovela dve povređene osobe u “Miksalište”.

Da podsetimo, u Hitnoj pomoći su za Tanjug rekli da su dva muškarca izbodena nožem u beogradskom Miksalištu i da su nakon toga prevezeni u Urgentni centar na reanimaciju. Do ubadanja nožem je došlo u večernjim satima, pri čemu je jedan muškarac zadobio ubod u grudni koš, a drugi u stomak.

“Istina je da su nakon sukoba u parku dvojica migranata u potrazi za pomoć dovela dva povređena lica u Miksalište, u kojem su u tom trenutku bili prisutni predstavnici Komesarijata za migracije i izbeglice Republike Srbije, predstavnici organizacije Mikser, Praxis i Centar za integraciju mladih, kao i redovno obezbeđenje centra. Odmah su pozvane policija i Hitna pomoć, nakon čega je povređenima pružena prva pomoć i odvezeni su u Urgentni centar, dok su policija i forenzičari izvršili uviđaj. U medijima je međutim, osvanuo veliki broj članaka koji neistinito izveštavaju o događaju, navodeći u naslovima Miksalište kao mesto sukoba, “krvavog obračuna” i mesto “sevanja noževa”, umesto tačnog navoda da je Miksalište nakon sinoćnog incident abilo iključivo mesto pružanja pomoći povređenima, a osobljen centra pravovremeno obavilo svoju humanitarnu i građansku dužnost da obavesti Hitnu pomoć i policiju”, navodi se na Fejsbuku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: