Četvrtak, 31.08.2017.

12:40

Pašalić: Veća i bolja zaštita žrtava nasilja u porodici

Zaštitnik građana Zoran Pašalić najavio da će pokrenuti inicijative za veću i bolju zaštitu žrtava nasilja u porodici, koja će krenuti iz Beograda.

Izvor: Tanjug

Pašalić: Veća i bolja zaštita žrtava nasilja u porodici
Tanjug, arhiva

"Već sutra se kreće sa inicijativom i siguran sam da ako bude prihvaćena ne samo od Beograda već i od drugih lokalnih samouprava, odnosno bude dobila republički značaj, da će za vrlo kratko vreme dati jako dobre rezultate, a ti rezultati će biti veća zaštita žrtava nasilja u porodici", rekao je Pašalić.

On je danas razgovarao sa predstavnicima Grada Beograda.

Među predstavnicima Grada su, između ostalih, bili gradski menadžer Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović i zamenica predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović.

Mladenović je rekao da Beograd kao glavni grad sa više od dva miliona stanovnika i velikim brojem državnih institucija, ima potrebu za dobrom i otvorenom saradnjom sa zaštitnikom građana.

"Mi smo danas u jednom otvorenom razgovoru dogovorili konkretnu saradnju tako da ona bude direktna, da nemamo nikakvih posrednika u komunikaciji, već da komuniciramo odmah i kada se za tim ukaže potreba", rekao je on.

Mladenović je naglasio da zaštitnik građana u Beogradu ima potpuno otvorena vrata od strane svih nadležnih institucija i izrazio uverenje da će u narednom periodu uslediti zajednička saradnja u cilju rešavanja problema građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

11 h

Podeli: