Petak, 09.06.2017.

10:22

Vulin: Mogu na Kosovo kad hoću, ne mogu mi ništa

Ministar Aleksandar Vulin izjavio da može da uđe i izađe s Kosova, na bilo kom mesu, a da prištinske vlasti o tome ne znaju ili da ne mogu da ga spreče.

Izvor: Tanjug

Vulin: Mogu na Kosovo kad hoću, ne mogu mi ništa
Tanjug, Sava Radovanoviæ

"Ovo je u kratkom roku četvrti put da mi je Priština zabranila da dolazim, odnosno četvrti put da su prekršili Briselski sporazum i da su prekršili sva dogovorena pravila ponašanja. Priština odlično zna da ja mogu da dođem na prostor KiM kada god hoću, u bilo koji grad, u koji god hoću i naravno, bez bilo kakvog pitanja", rekao je Vulin novinarima.

Kako je istakao, “nebrojeno puta je dokazao” da može da dođe u Kosovsku Mitrovicu, kao što može da dođe u Prištinu, može da uđe, izađe i da oni o tome ili ne znaju ništa, ili da ne mogu da ga spreče.

"Oni to jednostavno ne mogu. Ali, ovo je njihov pokušaj da izazovu incident, da ja dođem i da onda čitavu svoju priču o 'velikoj Albaniji', etničkom čišćenju, sve nasilje kojim se služe, mržnju koju izlivaju na srpski narod- opravdaju jednim mojim dolaskom na KiM", rekao je Vulin.

On im, kako naglašava, “naravno neće dati tu mogućnost” i neće pasti na “tako jeftine trikove” i neće dozvoliti da se igraju sa srpskim narodom na KiM.

"Ali, siguran sam da će Srbi glasati za Srpsku listu, siguran sam da će imati svih 10 poslanika i da bez predstavnika Srpske liste neće biti moguće formirati bilo kakve institucije u Prištini. A onda ćemo razgovarati i o ovome što sada rade i o nekim budućim potezima”, zaključio je ministar za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

23 h

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: