Četvrtak, 06.04.2017.

13:38

Ministar:Zašto se o osnovcu iz KG ćutalo godinu i po?

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da radom inspekcije nije uvek zadovoljan.

Izvor: Tanjug

Ministar:Zašto se o osnovcu iz KG ćutalo godinu i po?

Kako je naveo, dešava se da se rad inspektora na lokalu bitno razlikuje od rada inspektora na republičkom nivou.

On je dodao da je u toku rad na novom zakonu o prosvetnoj inspekciji.

"Radimo novi zakon o prosvetnoj inspekciji gde se pravi jedinstven inspektorat. Od škole do škole čitajući izveštaje inspektora vidim da nisu dobro urađene inspekcije i problem se ne reši već eskalira, produbi se", kaže Šarčević.

Govoreći o osnovnoj školi u Kragujevcu gde jedan učenik drugog razreda maltretira i decu i učitelja, ministar je upitao zašto se o tome ćutalo godinu i po, da li "slučaj neko prikriva ili je tražio jalova rešenja".

Kako kaže, škola je dužna da preko školskih uprava obavesti Ministarstvo prosvete o incidentima i dodao da se danas često dešava da za incident prvo saznaju novinari pa tek onda ministar bude obavešten.

Šarčević kaže da se u školama, kod dece koja imaju problem u ponašanju, mora uključiti tim stručnjaka - psiholog, pedagog, defektolog, ali i centri za socijalni rad.

Pročitajte još:

Osnovac zlostavlja učitelja i drugare, deca ne idu u školu

"Diskriminišu nas sa svih strana, linčuju moje dete"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: