Utorak, 17.01.2017.

19:23

Napadač iz Istanbula priznao zločin, otisci se poklapaju

Uzbekistanski državljanin Abulkadir Mašaripov priznao je da je u novogodišnjoj noći u Istanbulu izvršio napad, saopštili su turski zvaničnici.

Izvor: Beta/AP

Napadač iz Istanbula priznao zločin, otisci se poklapaju
Foto: Tanjug

Osumnjičeni je izvršio napad u ime Islamske države (ID), navodi se u saopštenju.

Prema podacima policije, otisci njegovih prstiju poklapaju se sa dokazima prikupljenim na mestu zločina.

Kako prenosi turska agencija Anadolija, Mašaripov je pre šest godina otišao u Avganistan i za njim je Uzbekistan raspisao poternicu zbog povezanosti sa terorističkom grupom.

Guverner Istanbula Vasip Sahin je potvrdio da je u akciji policije juče uhapšen Abulkadir Mašaripov (1983) iz Uzbekistana i rekao da je ekstremista obučavan u Avganistanu.

Prema rečima guvernera, napadač je ušao u Tursku u januaru 2016. godine. Identitet mu je potvrđen na osnovu otisaka prstiju.

Turski premijer Binali Jildirim je takođe potvrdio da policija ispituje osumnjičenog i dodao da će detalji istrage biti blagovremeno saopšteni.

Osumnjičeni Abulkadir Mašaripov iz Uzbekistana uhapšen je u ponedeljak u akciji u istanbulskom predgrađu Esenjurt, u kući svog prijatelja iz Kirgizije.

Mediji su javili da su u akciji uhapšeni i jedan državljanin Kirgizije i tri žene, iz Somalije, Senegala i Egipta. Četvorogodišnji sin osumnjičenog je pod zaštitnim nadzorom.

U noćnom klubu Reina u Istanbulu tokom proslave Nove godine je ubijeno 39 ljudi, a oko 50 ranjeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: