Četvrtak, 04.02.2016.

11:36

Gojković priznao krivicu, osuđen na 10 godina

Tužilaštvo za ratne zločine zaključilo je sporazum o priznavanju krivičnog dela sa bivšim pripadnikom VRS Brankom Gojkovićem na kaznu zatvora od 10 godina.

Izvor: Tanjug

Default images

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, Gojković je osumnjičen za učešće u ubistvu više stotina civila na farmi Branjevo kod Zvornika u julu 1995.

Na osnovu zaključenog sporazuma između Tužilaštva za ratne zločine i okrivljenog Brane Gojkovića, Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu donelo je presudu kojom je prihvaćen Sporazum o priznanju kivičnog dela kojom su se stranke sporazumele na kaznu u visini od deset godina.

Sedam pripadnika Desetog diverzantskog odreda, 16. jula 1995. godine, u periodu od 10 do 15 časova ubili su više stotina muškarca i dečaka iz Srebrenice.

Pravnosnažnim presudama Suda BiH, četiri okrivljena lica su pravnosnažno osuđena, dok je sa jednim Tužilaštvo BiH sklopilo Sporazum o priznanju krivice. Tužilaštvo Haškog tribunala je takođe sklopilo sporazum sa okrivljenim Draženom Erdemovićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: