Sreda, 15.07.2015.

19:24

Kraljica dočekala Jahjagu himnom Kosova

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga je uz najviše počasti i intoniranje himne Kosova dočekana od kraljice Elizabete II u Bakingemskoj palati u Londonu.

Izvor: Beta

Default images
foto: Beta/AP

"Susret sa kraljicom Elizabetom drugom, predsednica Jahjaga je ocenila kao istorijski, pošto u sebi sadrži izuzetnu važnost za Kosovo i obezbeđuje podršku Ujedinjenog Kraljevstva zemlji i građanima Kosova. Predsednica Jahjaga je navela da Kosovo ceni podršku i uverenost Ujedinjenog Kraljevstva u opredeljenost građana Kosova za postizanje mira, za život u slobodi i izgradnju demokratske zemlje", navodi se u saopštenju.

Jahjaga je navela da će Ujedinjeno Kraljevstvo ostati angažovano na Kosovu i regionu Balkana u uspostavljanju vladavine prava i reda i postizanju mira između država regiona na njihovom putu evropskih integracija.

"U razgovoru sa kraljicom Elizabetom II, predsednica Jahjaga je govorila o dostignućima Kosova u izgradnji demokratske države, zasnovane na redu i zakonu i države, koja garantuje jednaka prava za sve građane, bez razlike, kao i države koja doprinosi sigurnosti i miru, ne samo u regionu Balkana”, kaže se u saopštenju.

Ona je rekla, da je integracija Kosova u NATO i EU ujedinila sve njene građane i da Kosovo danas nema drugu alternativu.

“Jahjaga je dodala da se čine konstantni napori na ispunjavanju standarda evropskih integracija, kroz produbljivanje reformi, borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i uspostavljanje dobre vladavine prava, koja će omogućiti i oporavak ekonomije i strane investicije. Predsednica Jahjaga je rekla da Kosovo nastavlja da čuva i gaji toleranciju i međuversku harmoniju, bez obzira na njegovu tešku prošlost i dodala da je Velika Britanija pomogla Kosovu u promovisanju i gajenju međuverske tolerancije“, zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: