Nedelja, 27.05.2007.

12:31

Policija brutalno pretukla mladića

Mreža odbora za ljudska prava Kris preuzela slučaj mladića iz Kuršumlije kog su nedavno četiri policajca brutalno pretukla.

Izvor: B92

Default images

Pomenuti policajci su u kasnim večernjim satima zaustavili grupu mladića u centru Kuršumlije radi legitimisanja. Pošto su ustanovili da Nenad Milosavljević nema ličnu kartu, umesto da ga privedu i utvrde njegov identitet u policijskoj stanici, policajci su ga odvezli policijskim vozilom nekoliko kilometara van grada i brutalno ga pretukli.

''Uhvatili su me ispod ruke i ubacili u vozilo. Rukama sam zaštitio glavu, a onda su rekli da je to napad na službeno lice i da ću za to ići u zatvor. Rekli su mi da će me naučiti pameti, a zatim počeli da me udaraju. Izvukli su me napolje, a jedan od njih je rekao da mi stave lisice. Stavili su mi lisice i gurnuli u blato, zatim me svi šutirali. Ubacili su me u gepek i tu sam izgubio svest od straha i bolova", rekao je Milosavljević.

Po ukazanoj lekarskoj pomoći, Milosavljevića su policajci u polusvesnom stanju iz Hitne službe Doma zdravlja prebacili u policijsku stanicu u Kuršumliji, rano ujutro pušten, bez ikakvog dokumenta o zadržavanju.

Slučaj je prijavljen Odboru za ljudska prava i slobode u Kuršumliji, a potom prosleđen kancelariji Mreže odbora za ljudska prava Kris u Nišu. Pravna zastupnica te mreže Milena Stojanović kaže da se radi o drastičnom slučaju kršenja ljudskih prava.

"To je brutalno ponašanje policajaca iz Kuršumlije. To su razlozi zbog kojih su svi odbori u sastavu Krisa dali saglasnost za obradu tog predmeta", rekla je Milena Stojanović.

Povodom tog slučaja policijsku ispostavu u Kuršumliji posetio je predstavnik Unutrašnje kontrole iz Beograda, a održan je i sastanak čelnih ljudi lokalne samouprave i načelnika policije Topličkog okruga.

S druge strane, u policijskoj upravi u Prokuplju za B92 je rečeno da je u vezi s tim slučajem u toku istraga.

Istovremeno, pravni zastupnici Krisa kažu da postoji najmanje još jedna krivična prijava protiv iste grupe policajaca zbog maltretiranja i prebijanja građana u Kuršumliji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: