Sreda, 25.04.2012.

00:24

Štrajk upozorenja u zdravstvu

Tri sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti organizovaće jednočasovni štrajk upozorenja. Obustava rada trajaće od 11 do 12.

Izvor: B92, Beta

Default images

Oni zahtevaju izmenu uredbe o koeficijentima za obračun i isplatu plata i doslednu primenu kolektivnih ugovora.

Članovi Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, Novog sindikata zdravstva Srbije i Sindikata zdravstva "Sloga", najavili su da će od 11 do 12 sati obustaviti rad u zdravstvenim ustanovama.

„Štrajk upozorenja trajaće sat vremena, u skladu sa zakonom. Štajk treba da upozori Vladu Republike Srbije i ministra zdravlja na sve one probleme koji teško opterećuju zdravstvo Srbije. Ako pregovori sa resornim ministrom ne uspeju, onda ćemo od maja morati da pređemo u granski štrajk i to je stav većine sindikata organizovanih u zdravstvu, a pogotovo Novog sindikata zdravstva. Poštovaćemo samo minimum procesa rada“, kaže za B92 Živorad Mrkić, predsednik Novog sindikata zdravstva Srbije.

Sindikat lekara i farmaceuta već dve nedelje štrajkuje, uz poštovanje minimuma rada, sa istim zahtevima, koje je, međutim, Ministarstvo zdravlja ocenilo kao neosnovane, a štrajk politički motivisanim.

Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite ASNS je najavio da će 3. maja stupiti u štrajk, uz poštovanje minimuma procesa rada.

Predstavnici Sindikata medicinskih sestara i tehničara još nisu odlučili da li će se pridružiti štrajku.

Sindikati traže i povlačenje i odlaganje roka za primenu uredbe o korektivnom koeficijentu i povlačenje uredbe o uslovima koje mora da ispunjava zdravstvena ustanova za pružanje ugostiteljskih usluga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: