Subota, 15.06.2002.

19:00

OSLOBODJEN AFRIM ZECIRI OPTUZEN ZA UBISTVO SRBA U CERNICI

Izvor: B92

Default images
Medjunarodno vece Okruznog suda u Gnjilanu izreklo je u subotu oslobadjajucu presudu Afrimu Zeciriju iz sela Cernica, optuzenom za ubistvo troje i ranjavanje dvoje Srba i tom selu nadomak Gnjilana pre dve godine, preneli su pristinski mediji na albanskom jeziku. Bivsi administratori UN na Kosovu Bernar Kusner i Hans Hekerup optuzenom su produzavali istrazni pritvor sve dok ne bude utvrdjeno dali je zaista kriv po navodima optuzbe. Srbi iz Cernice su za ubistvo njihovih sugradjana u maju 2000. godine - Vojina Vasica (57), Tihomira Trifunovica (43) i cetvorogodisnjeg Milosa Petrovica, optuzili Zecirija a zastupnik ostecenih na sudjenju u Gnjilanu advokat Olivera Jovanovic zatrazila je da optuzeni bude osudjen na smrtnu kaznu. Za razliku od nje i medjunarodnog tuzioca Markela Hertmana, koji je u zavrsnoj reci zatrazio da optuzenom bude izrecena visoka kazna, Sudsko vece koje su cinili Van Jesen, Rajmond Levi i Fahredin Imeri, odbacilo je optuzbe i proglasilo Zecirija nevinim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

20 h

Podeli: