Sreda, 01.10.2014.

23:38

S.Koreja lansira veće rakete?

Institut SAD-Koreja saopštio je da je Severna Koreja završila projekat koji će omogućiti lansiranje većih raketa s njenog glavnog lansirnog postrojenja.

Izvor: Beta

Default images

Taj institut iz SAD naveo je da Severna Koreja može do kraja godine početi lansiranja s lokacije Sohae.

Zasad nema naznaka da je to postrojenje operativno, ali je u objavljenoj analizi izražena duboka zabrinutost oko raketnog programa Severne Koreje.

Severna Koreje je u decembru 2012. izvela kako je nazvala "miroljubivo" lansiranje u svemir s lokacije Sohae, što je kritikovala međunarodna zajednica.

SAD su zabrinute da se Pjongjang približava mogućnosti lansiranja projektila koji mogu dobaciti do američke teritorije.

Na satelitskom snimku od 13. septemra vidi se povećani lansirni toranj. Takođe se mogu videti nove zgrade i poboljšani putni i železnički pristup.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

10 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

15 h

Podeli: