Utorak, 13.04.2021.

21:59

Pljušte ostavke u policiji zbog ubistva mladića

Kim Poter, policijska službenica iz Mineapolisa, koja je upucala Afroamerikanca Dontija Rajta nakon čega je on preminuo, napustila je službu.

Izvor: RTS

Pljušte ostavke u policiji zbog ubistva mladića
Epa/Sascha Steinbach

I šef gradske policije podneo je ostavku.

Kim Poter je, kako je navela policija, slučajno ispalila metak u Dontija Rajta, 20-godišnjeg Afroamerikanca, a njena namera bila je da koristi omamljivač.

Rajt je ubrzo preminuo od posledica ranjavanja, a nakon toga su u nedelju usledili protesti revoltiranih građana zbog odnosa policije prema Afroamerikancima. Došlo je i do nereda, nakon čega je uveden policijski čas.

Policajka je, kako prenosi Njujork tajms, podnela neopozivu ostavku zbog smrti Dontija Rajta, saopštila je lokalna policija.

"Volela sam svaki minut proveden u policiji i služenju zajednici na najbolji mogući način, ali verujem da je u najboljem interesu zajednice, departmana i mojih kolega da odmah podnesem ostavku", napisala je Poterova u ostavci.

Na isti korak se, prema navodima lista, odlučio i šef gradske policije Tim Genon.

Kim Poter (48) bila je u službi 26 godina, navodi Njujork tajms.

Nereda je bilo i sinoć u Mineapolisu, pošto su građani prekršili policijski čas i organizovali nove proteste. Demonstranti su bacali predmete na policiju koja je odgovorila dimnim granatama i suzavcem. Uhapšeno je 40 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

10 h

Podeli: