Sreda, 17.06.2020.

18:05

Nemačka pravi plan: Nema okupljanja do novembra

Veliki skupovi će bar do novembra ostati zabranjeni u Nemačkoj kako bi se ograničilo širenje koronavirusa.

Izvor: Beta/AFP

Nemačka pravi plan: Nema okupljanja do novembra
Ilustracija: Depositphotos/ Steve_Allen

To je navedeno u nacrtu sporazuma savezne vlade i regiona u koji je imala uvid agencija Frans pres.

I pored ublažavanja mera i smirivanja pandemije, "veliki događaji poput festivala, seoskih i gradskih proslava, uličnih zabava, vinskih manifestacija, streljačkih turnira ili sajmova nisu mogući trenutno i ... najmanje do novembra", piše u tom dokumentu, koji će tokom dana stupiti na snagu.

Kako se dodaje, biće dozvoljena ograničena okupljanja gde je moguće držanje fizičke distancu među učesnicima koji moraju nositi maske, i okupljanja koja omogućavaju "praćenje kontakata".

Minimalna distanca od 1,5 metara ostaće na snazi u javnom prostoru. Škole i vrtići nastaviće postepeno da se otvaraju i taj proces bi trebalo da bude okončan posle leta.

Vlada i regioni takođe ohrabruju Nemce da koriste aplikaciju koja od juče radi i već je preuzeta 6,5 miliona puta, izjavio je ministar zdravlja Jens Špan.

U Nemačkoj su do danas potvrđena 187.184 zaražena i 8.830 žrtava, podaci su Instituta "Robert Koh", koji procenjuje da se 173.600 osoba oporavilo.

Znak da virus i dalje cirkuliše u Nemačkoj jeste to da se i dalje otkrivaju nova žarišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

19 h

Podeli: