Četvrtak, 06.12.2018.

18:39

Komšić vratio Titov portret, postavio i zastavu EU

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić u kabinet u Sarajevu vratio je portret Josipa Broza Tita koji je tamo držao i tokom ranija dva mandata.

Izvor: Tanjug

Komšić vratio Titov portret, postavio i zastavu EU
Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Portret Tita iz tog prostora je uklonjen u razdoblju kada ga je koristio Dragan Čović.

Hina navodi da je portret pokojnog maršala i doživotnog predsednika SFRJ na istom mestu u kabinetu hrvatskog člana Predsedništva BiH stajao i od 2006. do 2014. godine, kada je Komšić takođe obavljao tu funkciju, a da je javnost saznala da je tu vraćen na osnovu fotografije današnjeg Komšićevog susreta sa francuskim ambasadorom u BiH Gijomom Rusonom.

Hrvatska agencija navodi da "Komšić nikada nije skrivao da ceni Tita, a posebno je isticao da njemu treba zahvaliti i za to što je BiH opstala u sadašnjim granicama".

Navodi se da je na fotografiji sa susreta Komšića i Rusona vidljiva i zastava Evropske unije, ali u Komšićevom kabinetu više nema one sa stilizovanim hrvatskim grbom, koja je bila deo službenih obeležja Herceg-Bosne, a sada se naziva zastavom hrvatskog naroda u BiH.

Hina navodi da je nju u kabinet hrvatskog člana Predsedništva BiH uneo Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

21 h

Podeli: