Svet

Petak, 25.07.2014.

15:19

I u Tviteru rade uglavnom muškarci

Većina zaposlenih u Tviteru su muškarci, oni preovladavaju u svim odeljenjima komapnije, saopštio je Tviter.

Izvor: Bug

Default images

Kako je sama kompanija izvestila, u Tviteru većinu zaposlenih čine isključivo muškarci. Muški pol čini većinu i u svim odeljenjima kompanije, pogotovo u tehnološkom odeljenju gde na svaku ženu „otpada“ 9 muškaraca .

kupno u firmi radi samo oko 30 odsto žena . Najviše žena ima u sektoru koji nije tehnički, gde čine tačno polovinu radne snage, dok u rukovodstvu kompanije taj procenat pada na samo 21 odsto.

Osim malog broja žena, vredi istaći da u kancelarijama Tvitera preovlađuju belci i to u svim odeljenjima kompanije. To je u skladu sa opštim trendom koji vlada među IT kompanijama, što su i potvrdila nedavni slični izveštaji Fejsbuka i Gugla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: