Svet

Petak, 20.12.2019.

16:03

Sud zabranio rad kompaniji koja se bavi zakazivanjem vožnji preko mobilne aplikacije

Sugerišući da američka kompanija "Uber" ne poseduje potrebne dozvole za prevoz putnika u nemačkim gradovima, tamošnji sud zabranio je rad toj kompaniji.

Izvor: RTS

Sud zabranio rad kompaniji koja se bavi zakazivanjem vožnji preko mobilne aplikacije
Foto: Depositphotos, Vicdemi, 153391206

"Uber", koji se bavi zakazivanjem vožnji preko mobilne aplikacije, u Nemačkoj posluje u sedam gradova, uključujući Frankfurt, Berlin i Minhen i radi isključivo s firmama za iznajmljivanje automobila s licenciranim vozačima.

Biznis insajder napominje da je odluka nemačkog suda novi korak unazad za "Uber", pošto je kompanija u novembru izgubila dozovolu za rad u Londonu.

Gradski čelnici odluku su obrazložili time da je "Uber svoje putnike dovodio u opasnost".

Na odluku nemačkog suda koja je odmah stupila na snagu, "Uber" ima pravo žalbe.

"Procenićemo presudu i odrediti dalje korake kako bismo nadalje obezbedili pružanje naših usluga", rekao je portparol "Ubera" u komentaru na presudu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Evropa gubi bitku"

Prošle nedelje čuli smo velike vesti iz Evropske centralne banke (ECB) koja je odlučila da smanji kamatne stope iako inflacija nije pala na dva posto.

8:26

17.6.2024.

1 d

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

1 d

Podeli: