Svet 2

18.06.2024.

11:03

Brutalan odgovor NATO-u: Kina besna

NATO bi trebalo da preispita svoje akcije u vezi sa ukrajinskom krizom, rekao je portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Lin Đian na brifingu.

Izvor: Novosti

Brutalan odgovor NATO-u: Kina besna
EPA-EFE/ROMAN PILIPEY / POOL

Podeli:

"Međunarodna zajednica ima svoje pošteno mišljenje o ulozi NATO-a, koji je proizvod Hladnog rata i najveće vojne grupe na svetu, o ukrajinskoj krizi. NATO bi trebalo da preispita svoje akcije, a ne da vrši proizvoljne klevetničke napade na Kinu", rekao je diplomata.

Ovako je prokomentarisao reči generalnog sekretara Alijanse Jensa Stoltenberga da ukoliko Kina ne promeni svoje ponašanje, treba da snosi posledice zbog podržavanja Rusije u ratu u Ukrajini.

Lin Đian je naglasio da Kina nije stvorila ukrajinsku krizu i da nije strana u njoj, ta zemlja stalno ulaže napore da promoviše mirovne pregovore.

"Preporučujemo da relevantne stranke prestanu da prebacuju krivicu i odgovornost, da seju razdor, da prestanu da dolivaju ulje na vatru i da provociraju blokovsku konfrontaciju, i da počnu da rade nešto suštinsko na političkom rešavanju krize", zaključio je Lin Đian.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

19 h

Podeli: