Svet

Četvrtak, 19.10.2017.

10:10

Viz er ne gubi vreme, osigurava opstanak

Mađarska niskotarifna avio-kompanija Viz er je aplicirala za dozvolu avio-operatera u Britaniji kako bi osigurala nastavak poslovanja posle Bregzita.

Izvor: Tanjug

Viz er ne gubi vreme, osigurava opstanak
Foto: Viz er

U saopštenju dostavljenom Londonskoj berzi, Viz er navodi da će osnovati britansku podružnicu Viz Er UK sa bazom na aerodromu u Lutonu, prenosi agencija Frans pres.

Taj ogranak bi počeo sa radom u martu 2018. godine, zavisno od dobijanja sertifikata avio-operatera (AOC) i dozvole za rad od Agencije za civilnu avijaciju (CAA), dodaje se u saopštenju.

Viz er, koji iz Lutona trenutno leti na 41 destinaciju, saopštio je da će do kraja 2018. godine u Lutonu zaposliti više od 100 ljudi u menadžmentu, kao i pilote i kabinsko osoblje.

"Ujedinjeno Kraljevstvo ostaje najveće pojedinačno putničko tržište u Evropi i mi smo trenutno osmi najveći operater u Britaniji", izjavio je izvršni direktor Viz era, Jožef Varadi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: