Svet

Sreda, 19.04.2017.

10:38

VW opet dominira, ovo su sada omiljena kola

Nemačka kompanija Folksvagen ostvarila je veću operativnu zaradu od očekivane u prvom tromesečju ove godine zahvaljujući kontroli troškova.

Izvor: Beta

VW opet dominira, ovo su sada omiljena kola
Foto: Getty images

Profit je skočio i zahvaljujući boljoj prodaji vozila Folksvagen, pre svega novih modela među kojima je i terensko vozilo "tiguan".

Nemački proizvođač automobila saopštio je da je u prvom tromesečju zaradio 4,4 milijarde evra, dok je u istom periodu prošle godine zaradio 3,4 milijarde evra.

Kompanija je saopštila da je glavni brend Folksvagen doprineo s 0,9 milijardi evra u ostvarenom profitu. U prethodnim tromesečjima najveći profit kompaniji donosili su luksuzni modeli brendova Audi i Porše, dok je Folksvagen zaostajao. Kompanija Folksvagen poseduje i brendove Seat, Škoda i Lamborgini.

Prodaja Folksvagenovih vozila je porasla uprkos skandalu sa lažiranim podacima o izduvnim gasovima na testovima.

Kompanija Folksvagen postala je prošle godine svetski lider u prodaji automobila s 10,3 miliona prodatih vozila, čime je prestigla japansku kompaniju Tojota (Toyota).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

19 h

Podeli: