Srbija

Nedelja, 01.02.2015.

11:54

"Lasta" voze i uz blokadu

Račun Saobraćajnog pre­duzeća "Lasta" i u petak je bio u blokadi od 870 miliona dinara.

Izvor: Večernje novosti

Default images
Foto: Freeimages.com

U ovom preduzeću kažu za Večernje novosti da autobusi neće stati, da je uspostavljeno normalno snabdevanje gorivom i da linijski saobraćaj funkcioniše.

Alfa banka prvo nije pristala da potpiše deblokiranje računa, kao ni dobavljači "Kemoimpeks" i "Lukoil", iako je to dogovoreno na sastanku u četvrtaku Ministarstvu privrede. Ipak, u petak, kasno po podne, Alfa banka i "Lukoil" su se predomislili, ali "Kemoimpeks" nije.

Vrtoglavi milionski iznos posledica je toga što su banke, koje su inicirale blokadu, na naplatu pustile svoja dospela ali i nedospela potraživanja, tvrde u "Lasti". Na pitanje da li je tačno da su sve obaveze prema AIK banci izmirene i da je upravo to bio "prst u oko" ostalim poveriocima pa su se odlučili na blokadu, u "Lasti" kažu:

"Sve banke imaju pojedinačno zaključene ugovore sa "Lastom", neke od njih imaju hipoteke, a druge zaloge nad "Lastinim" potraživanjima za obavljene poslove. U proteklom periodu, AIK banka je imala mogućnost da preko ugovora naplati "Lastina" potraživanja od Beograda tako što bi joj grad prebacivao sredstva za obavljene usluge prevoza. Tu mogućnost ima i OTP banka."

Problem je, ističu u ovom saobraćajnom preduzeću, nastao zbog dospelih obaveza po kreditima, a u toku naredne nedelje, nastaviće se razgovori o refinansiranju postojećih obaveza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: