Srbija

Subota, 16.08.2014.

14:18

Srpski studenti otišli u Huavej

Studenti informaciono-komunikacionih tehnologija univerziteta u Srbiji otputovali su na tronedeljno stručno usavršavanje u Kinu.

Izvor: Tanjug

Default images

Studenti su otpustovali u okviru projekta kompanije Huawei "Telecom Seeds for the Future".

Studenti, njih 10, će sa kolegama iz sveta stručnu praksu obaviti u Senženu, jednom od najvećih svetskih centara za razvoj i istraživanje kompanije Huawei.

Najpre će posetiti Peking, pekinški Univerzitet za jezik i kulturu, gde će završiti kurs kineskog jezika i upoznati se sa istočnjačkim običajima, a sve troškove puta i boravka obezbeđuje kompanija Huawei.

Potom će u Ssenženu imati stručnu praksu, dok će na samom kraju posetiti i Hong Kong.

Generalni direktor kompanije Huawei Srbija Džek Vei je kazao da je kompanija osmislila i pokrenula projekat "Telecom Seeds for the Future" s namerom da mladim i talentovanim studentima IT iz celog sveta pruži priliku da steknu stručnu praksu u jednom od 16 razvojno-istraživačkih centara kompanije.

Program je osmišljen s osnovnim ciljem da premosti razliku između teorijskog znanja i prakse i budućim inženjerima IKT pruži iskustvo rada u struci", dodao je Vei.

U internacionalnom projektu stručnog usavršavanja koji kompanija Huawei realizuje već godinama unazad, do sada su učestvovale stotine studenata iz više od 20 zemalja, a od ove godine programu se prvi put priključuju i studenti iz Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: