Srbija

Utorak, 17.09.2013.

14:27

Sindikat: Rešite prave probleme

Samostalni sindikat zaposlenih u poljoprivredi pozvao je Vladu Srbije da se uhvati u koštac sa stvarnim problemima koje pogađaju radnike i građane.

Izvor: Tanjug

Default images

Sindikat je poručio da je spreman da bude nosilac svih kvalitetnih promena, kroz kvalitetan socijalni dijalog i razumevanje.

"Želimo kao sindikat da Vam ukažemo na sve nelogičnosti ovog društva, u nadi da se uhvatite u koštac sa stvarnim problemima, a ne samo da se bavite vlašću, smenama i postavljanjem poslušnih partijskih kadrova na visoke funkcije u državi, javnim preduzećima, lokalnoj samoupravi", navedeno je u saopštenju.

Taj sindikat dodaje da "to radnike ne interesuje, već bolji život, posao, zarade, standard".

"Gospodo iz vlasti, došlo je vreme da malo mislite na radnike i građane Srbije", poručili su iz Samostalnog sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj, duvanskoj industriji i vodoprivredi Srbije.

Među problemima sa kojima se građani suočavaju, Sindikat navodi poskupljenje energenata i komunalija, prehrambenih proizvoda, školskog pribora,odeće, obuće, podizanje PDV-a, otpuštanja radnika, plate među najmanjim u regionu, a sat rada najjeftiniji u Evropi i pola sveta...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

6 h

Podeli: