Srbija

Sreda, 15.05.2013.

14:01

Beč: Ljajić otvorio Poslovni forum

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, Rasim Ljajić otvorio je u Beču Poslovni forum Srbije i Austrije.

Izvor: Beta

Default images

Na forumu se okupilo više od 100 predstavnika austrijskih firmi i više od 50 privrednika i predstavnika lokalnih samouprava iz Srbije.

Tom prilikom predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić i predsednik Privredne komore Austrije Kristof Lajtl, potpisali su Sporazum o proširenju saradnji privrednih komora, saopštila je Vlada Srbije.

Na otvaranju Poslovnog foruma koji su organizovale privredne komore dve zemlje, Ljajić je pozvao austrijske privrednike da nastave da investiraju u Srbiju jer za to postoji veliki potencijal.

Istakao je da je Austrija najveći ulagač u Srbiju, sa preko tri milijarde evra direktnih investicija i jedan od njenih najznačajnijih spoljnotrgovinskih partnera.

Potpredsednik Vlade ukazao je da su do sada najveća ulaganja iz Austrije u sektoru usluga, istakavši da prostor za nove austrijske investicije postoji u automobilskoj industriji, metalskom kompleksu, proizvodnji hrane, nameštaja i u farmaciji.

Kristof Lajtl je istakao da će Austrija nastaviti da pruža punu podršku Srbiji na putu ka EU, dodavši da će, pošto EU utvrdi datum početka pregovora o prijemu Srbije, nastojati da kroz rad na zajedničkim projektima olakša pristup privrede Srbije evropskim fondovima.

Ljajić se danas u Beču sastao sa generalnim direktorom Telekoma Austrija Hanesom Amestrajterom koji je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim poslovanjem u Srbiji, naglasivši da je to primer dobre prakse u saradnji državnih institucija i stranih investitora, piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

1 d

Svet

Bankrotirao poznati proizvođač automobila

Proizvođač automobila Great Wall Motors imao je velike planove za svoje poslovanje u Evropi. Ali sada će svi radnici u Nemačkoj verovatno biti otpušteni. Da li je ovo tek početak kraja?

13:15

29.5.2024.

6 h

Podeli: