Srbija 0

29.05.2024.

16:52

Mali potpisao ugovore: U nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" dodeljen 71 stan FOTO

Ministar finansija Siniša Mali i direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić potpisali su danas ugovore sa dobitnicima stanova u trećem izvlačenju tekućeg ciklusa nagradne igre Uzmi račun i pobedi.

Izvor: Tanjug

Mali potpisao ugovore: U nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" dodeljen 71 stan FOTO
TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bs

Podeli:

Ugovori su potpisani sa Majom Cerović iz Beograda i Markom Gatalom iz Novog Sada, koji su dobili trosobne stanove u naselju Zemunske kapije u Beogradu.

Čestitajući im na nagradama ministar Mali je naveo da je u ovoj nagradnoj igri do sada dodeljen 71 stan.

"To je veliki uspeh koji pokazuje kontinuitet u tome da radimo na svesti da se borimo protiv sive ekonomije i da građani Srbije prilikom svake kupovine uzimaju fiskalni račun. Na današnji dan u bazi imamo više od 70 miliona računa", rekao je Mali.

Dodao je da svakoga dana pristiže po milion i po računa, da se dobija 3.000 novih korisnika dnevno i da već ima 500.000 korisnika aplikacije Uzmi račun i pobedi.

"Još jednom ću ponoviti da od svakog računa koji se ne uzme, korist ima samo onaj ko ga nije izdao, a gubimo svi mi. Gubimo, jer se novac od poreza koji se sliva u budžet, koristi za izgradnju puteva, brzih pruga, bolnica, škola, vrtića, podizanje plata i penzija", istakao je Mali.

Dobitnica stana Maja Cerović je rekla da je dobitak za nju bio veliko iznenađenje i da još nije sabrala utiske i osećanja.

"Jedina stvar koja mi je racionalizuje ovu situaciju jeste kada mi je suprug rekao, da li shvataš da smo sada obezbedili našu decu i da oni imaju bolju polaznu osnovu nego mi", rekla je ona.

Pod utiskom je i drugi dobitnik Marko Gatalo koji, kako je rekao, izvlačenje nije gledao i još ne zna šta će sa stanom.

"Da se slegnu prvi utisci, pa ćemo odlučiti", rekao je on.

Obavljena su tri izvlačenja u ovoj nagradnoj igri, a ostala su još dva. Četvrto izvlačenje biće 1. juna, a peto 8. juna.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

22 h

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

6 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: