Srbija

Sreda, 26.05.2021.

19:49

Čeka li nas drugačija dostava? Iz Glova za B92.net otkrivaju zašto su kupili "Donesi"

Da je dostava biznis budućnosti bilo je jasno i pre nego što nas je korona primorala da sve češće posežemo za njom.

Izvor: B92

Čeka li nas drugačija dostava? Iz Glova za B92.net otkrivaju zašto su kupili
Foto: Depositphotos, maxxyustas

A koliko je velik biznis najbolje je pokazala jutrošnja vest - španski Glovo preuzima kompaniju Donesi i još nekoliko regionalnih brendova za čak 170 miliona evra.

Glovo će tako preuzeti brend Donesi u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, a kako ekskluzivno za B92.net kaže generalni menadžer kompanije Glovo za srednju i istočnu Evropu Viktor Rãcariu - "dve kompanije će još kratko vreme postojati kao zasebni entiteti, tokom procesa migracije podataka".

Proces migracije će varirati od zemlje do zemlje, a iz Glova očekuju da sva spajanja budu završena pre kraja godine, osim u Rumuniji, gde, pre započinjanja migracije, moraju da sačekaju dok se lokalni postupak odobrenja ne završi.

Što se tiče toga koliko je udeo "srpskog" dela biznisa u akviziciji vrednoj 170 miliona evra, Rãcariu kaže da je "proces vrednovanja pojedinačnih tržišta poverljiv" i dodaje da kupovina kompanije Donesi za Glovo predstavlja "veoma dobru priliku za širenje uticaja u centralnoj i istočnoj Evropi".

"Naša strategija je uvek bila fokusirana na učvršćivanje liderske pozicije, ulaganjem i rastom našeg biznisa na našim osnovnim tržištima", kaže Viktor Rãcariu.

A šta čeka korisnike?

Korisnicima će, kako navodi, Glovo ponuditi najbolje iskustvo dostave, zajedno sa pristupom bilo čemu u njihovom gradu.

"Benefit za nove korisnike će biti stručnost kompanije Glovo i poznavanje tržišta, ali i naše globalno iskustvo, vrlo efektivna mreža partnerstava koju smo već uspostavili i koju nastavljamo da razvijamo ovom transakcijom, kao i širok izbor proizvoda i usluga koje nudimo", kaže Viktor Rãcariu.

Veruju i da će ova transakcija doneti dodatnu vrednost svim korisnicima i poslovnim partnerima, kao i sektoru dostave na zahtev u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: