Srbija

Utorak, 14.05.2019.

13:53

Uskoro komercijalni ugovor: Kinezi grade auto-put od Novog Beograda do Surčina

U najskorijem roku sklopiće se komercijalni sporazum za deonicu auto-puta Novi Beograd – Surčin.

Izvor: Tanjug

Uskoro komercijalni ugovor: Kinezi grade auto-put od Novog Beograda do Surčina
Foto: Depositphotos, rasica

Ovo su najavili predstavnici kineske kompanije "Čajna roud end bridž korporejšen".

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović primila je generalnog direktora ove kompanije Du Fej, s kojim je razgovarala o tekućim i planiranim projektima koje ta firma realizuje u Srbiji.

"Hvala na ozbiljnosti i odgovornosti sa kojom kompanija CRBC pristupa svim projektima u Srbiji i očekujemo da tako bude i na projektima koje planiramo da realizujemo u narednom periodu. Za nas su svi projekti za koje smo u poslednjih nekoliko meseci potpisali sporazume sa kompanijom CRBC veoma važni, i deonice Novi Beograd - Surčin i Požega-Boljare na Koridoru 11, kao i rekonstrukcija pruge Beograd-Niš-Preševo", rekla je Mihajlovićeva.

Generalni direktor CRBC Du Fej informisao je potpredsednicu vlade da će radovi na deonici Surčin-Obrenovac na Koridoru 11 biti završeni do kraja godine, kao i da je sve spremno za obeležavanje početka radova na deonici istog auto-puta od Preljine do Požege.

On je rekao da je CRBC spreman da u najkraćem roku potpiše komercijalni ugovor za deonicu Novi Beograd - Surčin, kao i da bi do kraja godine mogli biti pripremljeni tehnička dokumentacija i komercijalni ugovor za rekonstrukciju pruge Beograd-Niš-Preševo.

Na sastanku je bilo reči i o projektima izgradnje poslednje deonice Koridora 11 od Požege do Boljara i Fruškogorskog koridora, odnosno brze saobraćajnice Novi Sad - Ruma, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

22 h

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

5 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: