Srbija

Četvrtak, 20.07.2017.

08:06

BG prodao plac od 333 mil RSD, evo ko je i kupac

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda prodala u javnom nadmetanju građevinsku parcelu površine 32.822 kvadratnih metara (3,2ha) u Bloku 53.

Izvor: B92

BG prodao plac od 333 mil RSD, evo ko je i kupac
(Foto: Thinkstock.com)

Parcela je prodata za 333 miliona dinara.

Ponudu je podnela kompanija "STIHL" d.o.o. koje će u postupku pribavljanja građevinske dozvole imati i obavezu plaćanja doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta.

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da se "lokacija koja je prodata nalazi u Bloku 53 u opštini Novi Beograd, na pravcu ka aerodromu "Nikola Tesla" u blizini autoputa, u površinama namenjenim za privredne delatnosti i privredne zone, na kojima je predviđena izgradnja objekata u funkciji privredno-proizvodne ili komercijalno-poslovne namene".

Prema njegovim rečima "dolaskom kompanije 'STIHL'-a na lokaciju u Bloku 53, u neposrednoj blizini Veletržnice i Carinskog terminala u okviru kompleksa Parking servisa, aktivira se razvojna mogućnost Privredne zone Autoput".

Gradski menadžer je naznačio da je "Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda od početka godine izlicitirala zemljište u vrednosti od 1.220.000.000 dinara, od čega je u budžet Grada uplaćeno 892 miliona dok će ostatak novca biti plaćan na rate".

On je ocenio da "prodaja lokacije u blizini Veletržnice govori da je Beograd sve privlačniji investitorima", kao i da se "u našem gradu sve više gradi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

17 h

Podeli: